Öğrenciler akıllı tahtayla buluştu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?Fatih Projesi' kapsamında Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi ve aynı binada eğitim öğretim gören Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu'nun tüm sınıfları yeni teknolojiyle donatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni teknolojinin sınıflara girmesiyle birlikte öğretmenler derse çok daha rahat hazırlanıyor, öğrenciler ise dersleri görsel olarak daha iyi takip etme imkânı bulabiliyorlar. ?Akıllı Tahta' denilen yeni teknolojiyi uygulamalı olarak basına tanıtan Okul Müdürü Sezgin Özdin yaptığı açıklamada, ?Eğitimde Fatih Projesi kapsamında okulumuzda 22 adet sınıfımıza akıllı tahta dediğimiz eğitim donanımlarının kurulumları tamamlanmış olup, şu anda öğretmenlerimiz eğitim- öğretimi bu bilgi teknolojik sistem üzerinden yapmaktadırlar. Program içerikleri, eğitim- öğretim materyalleri, ders programları, ders kitapları ve içerikleri de yüklenerek öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulmuş durumdadır. ? dedi.

Müdür Sezgin, ?Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanlığı'nın, eğitim- öğretim sistemi içerisindeki okulumuzun kablo sistemi yeniden değiştirilmek suretiyle hızlı internet bağlantısı kurulacak ve böylece bütün sınıflarımızda hızlı internet bağlantısına ulaşmış olacağız. Böylece öğretmenlerimiz sınıfa girip de akıllı tahtayı açtıklarında internet bağlantısı olan bütün ders içeriklerini, müfredatı, Bakanlığın bize önerdiği ders sitelerinden almak suretiyle eğitim- öğretimlerini daha rahat bir şekilde sürdürecekler." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin derse karşı ilgisini çektiğini vurgulayan, Okul Müdürü Sezgin, ?Öğretmenin öğrenci merkezli eğitim yapmasını ve görsel içeriklerle beraber eğitimde daha ileri düzeyde bir çalışmanın içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Bütün öğretmenlerimiz iki haftalık süreli akıllı tahta kullanımı kursunu başarıyla tamamladılar. Bunun sonucu olarak öğrencilerin derse katılımı artıyor. Öğretmenlerin de önceden hazırlık yapmak suretiyle derse girmelerini sağlıyor ve bu sayede başarılı bir eğitim- öğretim; bilgi yüklü, bilgiyi nasıl kullanabiliriz noktasında öğrencilerin daha iyi yetişmelerini sağlamaktadırlar.? şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber